Köp- och returvillkor

KÖPVILLKOR

Vid order registreras ditt betalkort men summan dras först när varan skickas från lagret i Stockholm eller hämtas i butiken. Vi har inte hela lager för leverans så normal leveranstid är upp till 6-8 veckor. Detta meddelas av oss direkt. Våra produkter har 5 års garanti. Ett undantag för garantin är dock flygskada, om det inte anmäls direkt efter avtagande från bandet. För företag gäller att beställningar kan göras mot faktura efter sedvanlig kreditbedömning. Vid hemleverans tillkommer kostnader för frakt. Kostnadsfri frakt vid upphämtning i butik

  
RETURVILLKOR

Vi garanterar att varorna du beställt är felfria vid leveransen. Skulle det ändå vara fel på produkten, ber vi dig kontakta oss snarast på tel 08 - 661 67 33 eller e-post på palos@tele2.se.
Vi står i dessa fall för hela returfrakten och skickar då en retursedel som du klistrar på paketet och sedan lämnar in till närmaste Postombud.
 

ORDERBEKRÄFTELSE

Vid beställning träffas avtal om köp först när vi har bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt utan manuell översyn och utgör information om innehållet i beställningen. Om du inte erhåller en orderbekräftelse bör du kontakta oss på tel 08 - 661 67 33 eller e-post på palos@tele2.se för att kontrollera att din beställning har mottagits av oss. I samband med att ordern expedieras. erhåller Kunden via e-post besked att ordern är på väg. 

Vi ingår endast köp med myndig person. För köp till minderåriga under 18 år krävs målsmans godkännande.

 

ÖPPET KÖP

Vi lämnar öppet köp i 30 dagar efter leverans. Du måste skicka tillbaka varan med ev garantibevis, oanvänd, i originalförpackningen eller motsvarande förpackning och med Posten Företagspaket.  Vi betalar tillbaka pengarna till ditt kort direkt när vi kontrollerat varan (senast inom 10 dagar).Du ska alltid kontakta oss på på tel 08 - 661 67 33 eller e-post på palos@tele2.se innan Du skickar tillbaka någon vara. 

Konsument har rätt att, som lagen om konsumentskydd vid distansavtal mm närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att till Vi lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag konsumenten tog emot varan eller en väsentlig del av denna. Vi står för returfrakten och skickar en fraktsedel till konsumenten. Fraktsedeln klistras på originalförpackningen och lämnas in till Posten för retur.

 

ÅNGERRÄTT

Ångerrätt gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Vill konsument utöva ångerrätt rekommenderas denne att kontakta oss på tel 08 - 661 67 33 eller e-post på  palos@tele2.se och uppge order- eller fakturanummer för att få ett tilldelat returnummer för retur av varan. Syftet med returnumret är att underlätta identifiering och administrering av återköpet. Kunden står för returfrakten av varan.

 

OUTLÖST FÖRSÄNDELSE

För försändelse som ej lösts ut utan gått i retur debiteras en avgift om 100-250 kr plus moms beroende på paketets storlek, för att täcka våra transport- och administrationskostnader. Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Ring alltid på 08 - 661 67 33 när det gäller frågor om ovanstående ämnen.